Hoppa till sidans innehåll

Elitskidåkaren Gustaf Niord byter klubb till Vreta SoMK

25 JUL 2015 23:09
Gustav Niord satsar hårt på långlopp och placerar sig ofta riktigt bra i hård konkurrens med den yppersta Sverigeeliten. Från och med nu representerar Gustav Niord Vreta SoMK.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:41

25-åriga Gustav är född och uppvuxen i Västerlösa och bor nu i Linköping. Ni som känner igen Gustaf eller har lagt märke till hans kraftfulla och intensiva stakande har sett honom träna mycket på Vreta SkiCenter de senaste säsongerna.

Vi vill påstå att Vreta SkiCenter har varit Gustafs hemmabana de senaste säsongerna tack vare det korta avståndet från Linköping, konstsnön, pistmaskinen, spåren och den höga standard vi håller. Gustaf syns även ofta under barmarkssäsongen stakandes på rullskidor på vägarna runt Ljungsbro och Stjärnorp. Mycket av hans löpträning är förlagd till Olstorp.

Gustafs stora mål är Vasaloppet. I en knallhård konkurrens är målet satt till att bli bland de 100 främsta. Vreta SoMK kommer att försöka hjälpa honom med detta genom att bland annat hjälpa till med den viktiga vätskeservicen under loppet.

Vi är glada och stolta över att Gustaf vill representera vår klubb och bidra med att hjälpa klubben med att inspirera och stimulera våra aktiva ungdomar och motionärer. Vi hoppas att detta ska leda till att klubbens seniornivå höjs efter ganska många års saknad av bredare topp. På mitten av 1990-talet hade klubben flera aktiva som placerade sig bland de 300 främsta på Vasaloppet med 46:e, 48:e och 50:e plats som bäst.

Satsningen tillsammans med Niord faller sig naturlig i klubbens utveckling. Vi är fullt medvetna om vilken nivå vi erbjuder till träning under hela året och slår oss inte till ro utan jobbar hela tiden på att vidareutveckla oss än mer. Detta gäller hela vår verksamhet, Olstorp och Vreta SkiCenter.

Att ha elitsatsande seniorer är en viktig framgångsfaktor. Gustafs intresse för att hjälpa våra ungdomar med inspiration och erfarenhet är härligt att se. De allra yngsta ungdomarna kan han hjälpa genom att bara synas och hälsa på deras träningar. De äldre ungdomarna kommer att få tillfälle att träna tillsammans med Gustaf på distans- och intervallpass.

Skribent: Henrik Jutterdal

Vreta SoMKs sponsorer:

 

jannes_logga_vingar

mme

 

 

Postadress:
Vreta Skid o MK
Box 38
58507 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nicklasgranqvist@gma...