Hoppa till sidans innehåll

Idrelägret 2015

16 DEC 2015 11:32
Nu har vi kommit halvvägs med vårt läger i Idre för i år. Här ser ni vårt glada gäng som följde med till snön. Några kommer att återvända hem idag medan andra skall stanna kvar till lördag.
  • Skapad: 16 DEC 2015 11:32

Även i år arrangerade klubben ett säsongsuppstartsläger i Idre. Den som ville hitta snö i Sverige fick åka långt upp i fjällen. Vi lyckades alltså med att hitta snö och är glada över att få en rejäl dos med skidåkning.

Upplägget har varit att vi kör lugn distans på förmiddagarna för att utnyttja även de spåren utan elljus. Beroende på ambitionsnivå var vi ute mellan 1,5 och 3 timmar. Vi brukar växla mellan klassisk stil och skate så att belastningen blir lite mer jämn. På eftermiddagarna samlades vi igen kl 16 för att köra teknikövningar och skidlekar. Även de större lär sig mycket när de våga lära sig genom lekar. I år har vi också förmånen att vår elitåkare Gustaf Niord anslöt sig till lägret. Han höll i ett mycket uppskattat teknikpass där alla kunde lära sig av den senaste teorin inom längdskidåkningen. Tack för den insatsen!

Det har redan varit mycket fina dagar och vi ser framemot resten av veckan. För oss har Idrelägret blivit en självklarhet. Vi kommer tillbaka hit nästa år igen!

Skribent: Jan-Dirk Weber