Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästerskap 2015 i klassisk stil

18 JAN 2015 18:19
Fina presstationer av våra ungdomar på GM i Tranemo. En mycket lyckat skidhelg trots plusgrader.
  • Skapad: 18 JAN 2015 18:19

Götalandsmästerskapet i längdskidåkning 17-18/01/2015 är ett samarrangemang mellan Sävedalens AIK, IK Stern, OK Landehof och Göteborgs Skidklubb och samordnas genom Göteborgs Skidförbund. Egentligen skulle det ha ägd rum i Landvetter men på grund av snöbrist flyttades evenemanget till Tranemos skidanläggning som kunde bjuda på ett 2.75 km långt konstsnö spår.

 

Tove Pettersson (D14), Jakob Thellsén (H14), Joel Wessman (H14), Jonas Weber (H13), Malte Jutterdal (H12) och Sven Weber (H12) representerade Vreta SoMK på GM i år. Elias Thellsén (H10) har också varit med och tävlat dock börjar GM klasserna först med H/D11. För honom har det varit en nyttig erfarenhet inför nästa  år.

 

Det har varit en fantastisk helg för Vreta SoMK! Vi har med Malte en götalandsmästare i klassen H12. Enligt kunniga källor har det varit ett bra tag sedan någon sådan framgång har inträffat. Kul! Men med detta inte nog. Tove kunde kämpa hem en andra plats i D14 klassen. Elias körde på snabba skidor och blev belönat med en tredje plats i H9-10 (ej GM). Stämningen var på topp och även de andra åkarna kämpade mycket väl. Alla våra ungdomar kom på placeringar bättre än plats 15 i ett GM med mycket bra deltagande från alla kända klubbar från södra Sverige. Föräldrarna och tränarna var också mycket nöjda med sina insatser att få till skidorna bra vid ett ganska jobbig klisterföre. Genom vårt fina samarbete och diskussioner kring denna utmaningen kunde vi få till det väl. Då var alltså första tävlingsdagen slut och det gällde för oss att ladda om batterierna med bra mat i trevlig sällskap. Sedan hade vi gemensamt lördagsmys med billiard, TV och eftersnack. Skidorna har då redan varit rengjorda och preparerade inför morgondagen.

 

Den andra tävlingsdagen var det en teamsprint på programmet. Detta innebär att två åkare kör 3 gånger en viss sträcka med växlingar emellan avsnitten. Vi hade fått ihop 3 lag med Malte och Sven i H11-12, Tove och Jakob i H13-14 samt Joel och Jonas också i H13-14. Malte och Sven som startade som favoriter i sin klass på grund av sina fina tider från gårdagens individuella lopp kunde bemästra konkurrensen och lyckades få titel götalandsmästare. Tove och Jakob kämpade mycket fint för att köra hem en tredje plats. Även Joel och Jonas visade upp en mycket fin åkning och kom på en sjunde plats i ett startfält om 24 lag. Grabbarna kom in i mål som bästa andra lag i klassen.

 

Det har varit en mycket framgångsrik helg för våra ungdomar som kunde sätta Vreta SoMK på götalandskartan inom skidåkning. Med initiativ som vårt skidläger i Idre i början av säsongen och vår fina Vretaslingan har vi numera förutsättningar att kunna vara med i toppen. Det känns riktig bra att vi som klubb gör en så fin utveckling.

 

Nästa år äger GM rum i Boxholm och då skall vi köra skate med individuell start. Vi ses kanske där!

 

Resultat

Skribent: Jan-Dirk Weber