Hoppa till sidans innehåll

Torsbyresan 2015

02 DEC 2015 17:48
Som tidigare år har vi arrangerat en gemensam resa till skidtunneln i Torsby för att tjuvstarta säsongen. Då kunde vi ta våra premiäråk på snö och vänja oss till skidorna igen.
  • Skapad: 02 DEC 2015 17:48

Tidig på lördag morgon körde vi iväg med fullpackade bilar så att vi kunde va framme i Torsby kl. 10:00. Skidorna hade vi redan preparerat med rätt valla. Detta är en fördel med tunneln eftersom det råder alltid samma föhållanden. Då var det alltså bara att bytta om och sätta på skidorna. Vi hann med ett träningspass på circa 2 timmar innan det var dags för lunch. Vi käkade på Restaurant Valbergsängen som kan nås efter kort promenad. Stora och små var extraglada efter de har tagit från den fina glassbuffén. Efter en stunds vila körde vi det andra träningspasset på eftermiddagen. Beroende på ambitionsnivå valde vissa att köra 1.5 timme och andra 2 timmar. Alla tyckte att det har varit en bra första dag. Nu ville vi bara komma till vårt fina boende där kvällsmaten redan väntade på oss. Sedan gällde det att vila och njuta av den gemensamma kvällen.

Nästa morgon hade vi beställt en härlig frukost. Det gällde att tanka engergi för att ladda för dagen. Vi hade i princip samma schema som första dagen fast lite tidsförskyten. Vi skullle ju också komma hem efter andra passet. Vissa körde skate idag och andra valde att fortsätta med klassisk stil.

På bilden ser du våra glada ungdomar som var med i Tunneln. Du kanske är med nästa år och får uppleva denna resan själv. Det är bara att rekommendera!

Skribent: Jan-Dirk Weber