Hoppa till sidans innehåll

Olstorp är fantastiskt!

05 FEB 2015 08:51
Det var magiskt i Olstorp igår kväll!
  • Skapad: 05 FEB 2015 08:51

Det är lätt att bli hemmablind och ta saker och ting för givet. Vi som ofta besöker och utnyttjar Olstorps möjligheter kan lätt bli hemmablinda. Vi är vana vid naturen, den stora gröna gräsmattan, björkdungen runt utegymmet, härliga sommarkvällar mm.

Just nu visar sig Olstorp från sin bästa vintersida. Igår kväll var det otroligt fint. Det är tillräckligt med snö för att få riktigt fint preparerade skidspår, behaglig temperatur och snöklädda träd.

 

I och med Vretaslingan har vi blivit mycket bortskämda med perfekta spår, gjorda av pistmaskinen. Med all rätt. Milen är också otroligt fin. Men bäst och roligast skidåkning får man ändå i Olstorp när förhållandena är likvärdiga.

 

Olstorp är en del av Vreta SkiCenter. Av förklariga skäl hamnar lätt fokus på Vretaslingan i och med allt arbete med konstsnön. Från klubbens sida är dock Olstorp hjärtat och där vi helst vill förlägga vår verksamhet. Vi jobbar på att Olstorp ska få liknande inramning av Vreta SkiCenter som spåren vid golfbanan.

Glöm inte att betala spåravgift även i Olstorp!

 

Ett stort projekt vi startat i klubben är att byta ut elljuset runt 2,5 km-spåret. Vi behöver ny armatur och belysning samt vill ha kabeln nedgrävd. Det innebär mycket stora kostnader och arbete men det är ett måste.

Ett bevis på det är att det nu är stolpar och ett parti med stolpar som inte lyser. En nedfallen björk för ett par veckor sedan gjorde att några lampor svartnade. För att byta eller laga krävs en skylift och det kan vi inte ge oss ut med när det är snö.

 

Så glöm inte Olstorp under skidsäsongen! Ha koll på skidspår.se för att se gällande spårstatus, på samtliga spår. Sök Vreta SkiCenter.

 

Ut och njut!!!

Skribent: Henrik Jutterdal