Hoppa till sidans innehåll

Vretabiken planeras till hösten 2020


                                      

Preliminärt datum 27 september 2020

NOTERA!
Det rådande läget kring Corona-viruset gör att vi har tvingats ställa in Vretabiken i maj som planerat. Vi har nu satt 27 september 2020 som arbetsdatum, men öppnar naturligtvis ingen anmälan förrän vi är helt säkra på vad som kan genomföras efter sommaren. 

Vretabiken är ett motionslopp för elit och motionärer med dam- och herrklasser. Tävlingen har en fantastisk karaktär och banan gör att den hör till de mtb-tävlingar i Sverige som procentuellt sett har mest andel stig.

Nyhet 2020! I år har vi en ny klass 'Vretabiken grön 25 km' med en bansträckning som är avsevärt mindre teknisk. 'Vretabiken grön' riktar sig till er som är nybörjare på mtb och som föredrar en mycket större andel grusväg och lättcyklade skogsvägar. 'Vretabiken grön' har fördelningen 43% grusväg, 7% asfalt, 8% skogsväg och 42% stig (singeltrack). 

 

Tyvärr kan vi i år inte erbjuda några barn- och ungdomsklasser. Vi har som mål att istället arrangera en separat ungdomstävling under 2020. Ett tips vi har är att ungdomar över 13 år kan cykla Vretabiken grön tillsammans med en vuxen.

Tävlingscentrum samt start och mål är Olstorps Friluftscenter, Ljungsbro (ca 1,5 mil norr om Linköping).

Vretabiken lockar varje år cirka 250 deltagare varav de allra flesta är motionärer. Vi har också förmånen att ha åkare tillhörandes Sverigeeliten på startlinjen.

Läs mer info i inbjudan 2020.

Resultat 2019

Bilder 2019

Har du frågor om tävlingen? Mejla This is a mailto link!

Löpande information får du även i vår Facebook-grupp Vretabiken.

Vretabiken är godkänt och sanktionerat av Svenska cykelförbundet. Du som deltar har därmed olycksfallsförsäkring som ingår i deltagaravgiften.

Uppdaterad: 28 MAJ 2018 09:49 Skribent: Jörgen Nybrolin
Epost: Adressen Gömd