Hoppa till sidans innehåll

Vretabiken 10 maj 2020


                                      

Söndag 10 maj 2020

NOTERA!
Det rådande läget kring Corona-viruset gör att vi nu har stoppat den ordinarie anmälan till tävlingen. Svenska cykelförbundet avråder i nuläget tävlingar med inresande från andra distrikt och det följer vi naturligtvis.
Ni som redan har anmält er kommer att kontaktas och anmälningsavgiften återbetalas

Vår förhoppning är ändå att kunna genomföra Vretabiken 2020 i någon form. Inom arrangörsgruppen har vi börjat diskutera kring olika alternativa former. Hemsidan uppdateras under april med ny information! 

Vretabiken är ett motionslopp för elit och motionärer med dam- och herrklasser. Tävlingen har en fantastisk karaktär och banan gör att den hör till de mtb-tävlingar i Sverige som procentuellt sett har mest andel stig.

Nyhet 2020! I år har vi en ny klass 'Vretabiken grön 25 km' med en bansträckning som är avsevärt mindre teknisk. 'Vretabiken grön' riktar sig till er som är nybörjare på mtb och som föredrar en mycket större andel grusväg och lättcyklade skogsvägar. 'Vretabiken grön' har fördelningen 43% grusväg, 7% asfalt, 8% skogsväg och 42% stig (singeltrack). 

Lägre anmälningsavgift före 31 mars och möjlighet att kostnadsfritt skjuta upp startplats eller namnändra! För att uppmuntra till tidig anmälan är startavgiften för Vretabiken original endast 275 kr fram till 31 mars. Därefter 375 kr (efteranmälan på plats 475 kr). Om du får förhinder kan du fram till söndag 3 maj kostnadsfritt antingen skjuta upp din startplats till 2021 eller göra en namnändring.

Tyvärr kan vi i år inte erbjuda några barn- och ungdomsklasser. Vi har som mål att istället arrangera en separat ungdomstävling under 2020. Ett tips vi har är att ungdomar över 13 år kan cykla Vretabiken grön tillsammans med en vuxen.

Tävlingscentrum samt start och mål är Olstorps Friluftscenter, Ljungsbro (ca 1,5 mil norr om Linköping).

Vretabiken lockar varje år cirka 250 deltagare varav de allra flesta är motionärer. Vi har också förmånen att ha åkare tillhörandes Sverigeeliten på startlinjen.

Läs mer info i inbjudan 2020.

Direktlänk till anmälan 2020

Resultat 2019

Bilder 2019

Har du frågor om tävlingen? Mejla This is a mailto link!

Löpande information får du även i vår Facebook-grupp Vretabiken.

Vretabiken är godkänt och sanktionerat av Svenska cykelförbundet. Du som deltar har därmed olycksfallsförsäkring som ingår i deltagaravgiften.

Uppdaterad: 28 MAJ 2018 09:49 Skribent: Jörgen Nybrolin
Epost: Adressen Gömd