Hoppa till sidans innehåll

Vretabiken inställt 2020


                                      

NOTERA!

Det rådande läget kring Corona-viruset gör att vi har tvingats ställa in Vretabiken 2020. För att ändå erbjuda någon form av tävling har vi i år startat en cup, se info på https://www.facebook.com/vretasomk  

Vretabiken är ett motionslopp för elit och motionärer med dam- och herrklasser. Tävlingen har en fantastisk karaktär och banan gör att den hör till de mtb-tävlingar i Sverige som procentuellt sett har mest andel stig.

Nyhet 2020! I år har vi en ny klass 'Vretabiken grön 25 km' med en bansträckning som är avsevärt mindre teknisk. 'Vretabiken grön' riktar sig till er som är nybörjare på mtb och som föredrar en mycket större andel grusväg och lättcyklade skogsvägar. 'Vretabiken grön' har fördelningen 43% grusväg, 7% asfalt, 8% skogsväg och 42% stig (singeltrack).
Oklart om Vretabiken grön 25 km arrangeras i år.

 

Tyvärr kan vi i år inte erbjuda några barn- och ungdomsklasser. Vi har som mål att istället arrangera en separat ungdomstävling under 2020. Ett tips vi har är att ungdomar över 13 år kan cykla Vretabiken grön tillsammans med en vuxen.

Tävlingscentrum samt start och mål är Olstorps Friluftscenter, Ljungsbro (ca 1,5 mil norr om Linköping).

Vretabiken lockar varje år cirka 250 deltagare varav de allra flesta är motionärer. Vi har också förmånen att ha åkare tillhörandes Sverigeeliten på startlinjen.

Läs mer info i inbjudan 2020.

Resultat 2019

Bilder 2019

Har du frågor om tävlingen? Mejla This is a mailto link!

Löpande information får du även i vår Facebook-grupp Vretabiken.

Vretabiken är godkänt och sanktionerat av Svenska cykelförbundet. Du som deltar har därmed olycksfallsförsäkring som ingår i deltagaravgiften.

Uppdaterad: 28 MAJ 2018 09:49 Skribent: Jörgen Nybrolin
E-post: Adressen Gömd