Hoppa till sidans innehåll

Resultat från utvärdering Vretabiken

01 OKT 2017 22:30
I fredags hade vi ett utvärderingsmöte om Vretabiken. Efter fem bra uppstartsår har vi nu ett bra grepp om tävlingen och vad vi vill med den. Vi delar gärna med oss av hur vi tänker och är tacksamma på synpunkter/reaktioner!
  • Skapad: 01 OKT 2017 22:30

Vi triggas av det suveräna gensvaret från årets utvärderingsenkät. Vi känner att målet med Vretabiken är att maxa deltagarnas mtb-upplevelse. Den omväxlande banan med mycket stig ska vara i fokus.

Vi vill hålla ett bra prisläge som inte får någon att tveka, men samtidigt inte signalera låg kvalitet med ett för lågt pris. Anmälningsavgiften nästa år blir 325 kr. Vi vill gärna att fler anmäler sig tidigt för att på så sätt peppa fler. Vi kommer troligen att erbjuda möjlighet till namnbyte eller uppskjuten startplats till 2019 för de som anmäler sig tidigt. Vi tar bort efteranmälan på webben eftersom det nyttjas av väldigt få. Priset på efteranmälan på plats blir 475 kr.

Vårt mål är att bli stabila på 300 deltagare. Men det måste vara rätt deltagare. 2015 hade vi 300 pers, mycket på grund av ett uppslag i Corren veckan innan tävling. Det drog för många nybörjare som sedan inte har kommit tillbaka. Banan upplevs för tuff för nybörjare. Vi vill nå åkare från nivån medelgod och uppåt. Vi ska försöka få fler elitåkare eftersom det drar med sig en svans. Hjälp oss – tipsa dem ni känner och har kontakt med!

Vi vill få fler till damklassen. Vi har aldrig varit över 20 deltagare i 33 km-klassen. Här måste vi bli bättre. Planen är en extra utvärdering/hjälp från flera av de tjejer som har varit med genom åren. Skulle exempelvis en gemensam damstart öka intresset? Knäckfrågan är hur vi får damcyklister från medelgod nivå att intressera sig för att delta i en tävling? Vi vet att det är många tjejer på banan under året – men inte på tävlingen.

Vi flyttar tillbaka till våren. Tänkt datum för 2018 är söndag 27 maj. Nu har vi testat hösten och vi ser inga direkta fördelar.

Vi vill gärna att Vretabiken bidrar med att fler barn och ungdomar blir peppade på mtb. Årets ungdomsbanor med många varv fick gott betyg så vi behåller dem. Vi planerar att utöka med klassen 8-10-år eftersom Vreta SoMK har många egna cyklister i den åldern. Vi gör då en ännu lättare varvbana för denna yngsta klass.

Reaktioner? Synpunkter? Kommentera på Facebook-inlägget med samma innehåll eller mejla This is a mailto link

Skribent: Jörgen Nybrolin
E-post: Adressen Gömd

Vreta SoMKs sponsorer:

 

jannes_logga_vingar

mme