Hoppa till sidans innehåll

Olstorp får ny teknikbana för mtb

28 FEB 2018 14:30
Olstorp är en av länets bästa utgångspunkter för mountainbikecyklister. Nu vidareutvecklar Vreta SoMK förutsättningarna med en teknikbana för barn och vuxna tack vare MME entreprenad.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 11:07

Mountainbike är en motionsform som växer sig allt större i Sverige och i länet. Vreta SoMK har i flera års tid erbjudit natursköna och utmanande mtb-slingor – alla med utgångspunkt från Olstorp.

Nu kompletterar klubben de längre slingorna med en teknikbana i två etapper. Teknikbanan anpassas till både barn och vuxna och skapar en ny samlingsplats mellan banan och pulkabacken.

- Vi är jätteglada för den här möjligheten. Olstorp är en idyll och nu skapar vi ännu bättre förutsättningar att vistas mer i området. Vi hoppas kunna anlägga en ny grillplats och fler sittplatser när vi ändå är igång. Det blir perfekt även för vinter- och pulkasäsongen, säger Pontus Boström, ordförande i Vreta SoMK.

Initiativtagare till teknikbanan är Michael Hilmersson, själv flitig mtb-cyklist och ägare av entreprenadfirman MME (mme.nu). Genom sitt företag sponsrar han Vreta SoMK med arbete, maskiner och fyllnadsmaterial.

- Ni får tacka mina barn, skrattar Hilmersson. För flera år sedan grävde jag en bmx-bana i Ryd vid Hangaren och nu har mina egna barn tjatat att de vill ha en bana här i Ljungsbro. På den vägen är det. Det känns riktigt roligt att kunna bidra med det här.

- Samtidigt är det en bra och utmanande uppgift för mig och mina anställda. Det är bra teknikträning för en grävmaskinist att anlägga en sådan här typ av bana. Så det är samtidigt kompetensutveckling, förklarar Michael Hilmersson.

När man ser banan växa fram kan man inte bli annat än imponerad av vad som går att göra med en gräsyta om man är en skicklig grävare. Nästa etapp uppe i den branta slänten i skogen blir än mer utmanade att både bygga och cykla.

- Min tanke är att vi ska jämna till en uppfart till höger om pulkabacken, sedan kommer banan gå på skrå och slingra sig ner och ansluta till banan på gräsytan, berättar Hilmersson. Den här delen blir mer anpassad för vuxna eller äldre barn.

MME bidrar med maskiner och personal, men också med fyllnadsmaterial till banan.

Vi återkommer senare i vår med mer info och våra planer för invigning.

Skribent: Jörgen Nybrolin
E-post: Adressen Gömd

Vreta SoMKs sponsorer:

 

jannes_logga_vingar

mme