Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patric Wernqvist

Mtb-träningen utökas till tre grupper

06 APR 2016 21:22
Härligt! I år utökar vi barn- och ungdomsträningen till tre mtb-grupper! Tack vare utökat föräldraengagemang har vi i år möjlighet att ta emot fler tjejer och killar till träningarna. Nytt för i år är också att träningen utgår från parkeringen vid Tellby idrottsplats. Varmt välkomna alla intresserade tisdagar kl 17.30-ca 19.00!
  • Skapad: 06 APR 2016 21:22

Vreta SoMK bedriver ungdomsträning för mountainbikeintresserade ungdomar. Tränare är Ilona och Agne Schouten, Tomas Taléus, Andreas Marinus och Patric Wernqvist. För frågor om träningen, mejla patric @ wernqvist.se (ta bort mellanslag före och efter @) eller ring på telefonnummer 0730-435713.

Vi kommer att ha tre olika grupper som tränar samma tid men som befinner sig på olika nivå. Nybörjargruppen riktar sig till 8-10-åringar som cyklar själva obehindrat på slätt underlag men har ingen eller begränsad erfarenhet av att cykla på stigar i skogen. I mellangruppen har vi åldersgräns på ca 10 år och här är vana från att cykla i skogen att föredra och god balans helt nödvändigt. Man bör också vara inställd på att träna kondition och snabbhet. Vi kommer i år även att ha en avancerad grupp för de lite äldre ungdomarna som klarar av 1,5h relativt snabb och teknisk cykling och längre sträckor upp till ett par mil.

Läs mer om Vretas barn- och ungdomsträning mtb.


Skribent: Jörgen Nybrolin

Vreta SoMKs sponsorer:

 

jannes_logga_vingar

mme