Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Vreta SoMK´s tävlingsprogram längdåkning

Tävlingsprogrammet innehåller regionala och nationella tävlingar av olika typer och skall ses som ett stöd för planeringen av säsongens aktiviteter. Ledarna har tyvärr inte möjlighet att ta hand om samtliga åkare under tävlingarna utan föräldrar behöver vara med och valla skidor och hjälpa sitt/sina barn inför starten men vid vallning finns alltid någon ledare med som stöd på de regionala tävlingarna.

 

Regionala tävlingar (Östergötland):

Dessa tävlingar riktar sig till såväl nybörjare som vana åkare. Klubben har som målsättning att ge föräldrar vallatips inför tävlingen via mail.  För att hitta varandra på tävlingsplatsen sätts Vreta SoMK´s flagga upp. Vid tävling i klassisk stil behöver man vara på plats minst 1,5 timme innan start för att hinna valla och testa skidorna.

Ett antal av de regionala tävlingarna ingår i Tour de Ski Östergötland (TdS) och är breddtävlingar med ett poängsystem. Här får man poäng för varje deltagande samt för den placering man får på respektive tävling. I samband med Östergötlands säsongsfinal delas priser ut till deltagarna i Touren. Säsongsfinalen kan vissa år vara en jaktstart utifrån poängen man får i Tourens deltävlingar.

Nationella tävlingar:

Dessa tävlingar riktar sig till vana åkare med tävlingserfarenhet. Prata gärna med dina ledare om intresse att delta på någon/några av dessa tävlingar. Till dessa hör USM, Götalandsmästerskap, Tour de Mösseberg, Ungdomsvasan och Lilla Skidspelen (Lilla SS).

Till mästerskapstävlingar beslutar ansvarig ledare om deltagande i god tid innan sista anmälningsdag.

Ungdomsvasan är för både den vana tävlande som nybörjaren och kan rekommenderas som tävling under sportlovet om man redan befinner sig i det området på semesterresa.

Klubbresa: Klubben åker varje år till någon större ungdomstävling där samtliga tävlande ungdomar är välkomna att följa med. Lilla SS (Svenska Skidspelen) i Falun eller Tour de Mösseberg är exempel på sådana tävlingar. Klubben organiserar resa och gemensamt boende samt finansierar resa och boende för de tävlande. Till Lilla SS är det viktigt att tidigt under vintern prata ihop sig med en kamrat för parbildning till söndagens parstafett och anmälan öppnar redan i början av januari. Anmäl ditt intresse redan innan jul till ledarna. 

Övriga tävlingar:

Såklart går det jättebra om du/ni vill delta i en tävling när du är på semester/resa i andra delar av Sverige.

Anmälan till tävlingar:

Var och en sköter anmälan till tävlingar via SSF's tävlingskalender.

När du har anmält dig till en tävling utanför Östergötland ska du meddela kassören så att betalning kan ske. 

Uppdaterad: 30 DEC 2014 14:40
Skribent: Jan-Dirk Weber